به گزارش روابط عمومی سازمان تات، به نقل از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان ایلام، علی نجفیفر، با تشریح کاربرد انرژی هستهای در کشاورزی گفت: تکنیکهای هستهای در کشاورزی را می توان به سه بخش پرتوتابی، ردیابی و تجزیه با فعالسازی مواد تقسیم کرد.
وی از کاربردهای پرتوتابی سخن گفت و افزود: این تکنیک میتواند در ایجاد موتاسیون، استریل کردن صنایع غذایی، ضدعفونی محصولات، کنترل آفات و بیماریها در میوهها و خشکبار، تولید واکسن از پارازیتهای ضعیفشده، به تأخیر انداختن زمان رسیدن و فساد میوهها، به تأخیر انداختن جوانهزنی در سیبزمینی و پیاز، تولید هیدرو مالچ، اسانسگیری از گیاهان، تحریک رشد گیاهان و عقیم کردن حشرات مورد استفاده قرار گیرد.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان ایلام در ادامه تأکید کرد: دیگر کاربردهای انرژی هستهای شامل ردیابی مسیر حرکت، جذب و تجمع کودها در خاک و گیاه، تعیین نوع منبع غذایی مورد استفاده گیاه (ازت هوا یا خاک)، نشاندار کردن سموم جهت بررسی میزان جذب، تعیین زمان پایداری و میزان بقایای سم در گیاه است.
معرفی ۱۲ رقم جدید بذر اصلاحشده به کشاورزان استان ایلام
علی نجفیفر همچنین از معرفی ۵ رقم گندم دوروم، ۲ رقم نخود، ۲ رقم جو، ۲ رقم خلر و ۱ رقم دانههای روغنی به کشاورزان استان خبر داد و گفت: ۵ رقم گندم دوروم معرفیشده شامل نقشنینه، بارین، دامون، آیسان و دایان هستند که با شرایط آب و هوایی و اقلیمی استان سازگاری دارند.
نجفیفر در ادامه به معرفی رقمهای نخود جدید برای کشاورزان اشاره کرد و افزود: رقمهای کسری و یادگار بهعنوان ارقام معرفیشده در بخش نخود هستند. همچنین، دو رقم جدید جو که با شرایط استان سازگاری دارند، شامل برزین و رستا هستند.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام رقم جدید دانه روغنی معرفی شده به کشاورزان را تحت عنوان رقم سارا معرفی کرد و گفت: دو رقم جدید خلر نیز شامل سیمکی و سپیده است.
وی تأکید کرد: هدف از اصلاح بذرها افزایش عملکرد محصولات بوده و در این راستا، مقاومت بذرها در برابر بیماریها و آفات، شوری و کمآبی نیز مدنظر قرار گرفته است.