به گزارش روابط عمومی سازمان تات به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، غلامرضا گلمحمدی، در آئین گرامیداشت روز ملی گندم و نان با رونمایی از زنجیره تولید نان کامل در خراسان رضوی، که در دهکده فناوری کشاورزی در مشهد برگزار شد. گفت: برآوردها نشان می دهد ، از کل تولیدات کشاورزی کشور، از مرحله برداشت تا مصرف و حتی پس از مصرف دچار ضایعات میشود و نان نیز از این امر مستثنی نیست.
وی روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: ارزش ریالی و ارزی تحقیقات انجامشده در حوزههایی نظیر بذر، واکسن، کود و سم به حدود دو میلیارد دلار میرسد، اما ظرفیتهای بیشتری برای توسعه این حوزه وجود دارد.
وی با اشاره به اجرای ۲۲ طرح از مجموع ۳۰ طرح کلان این سازمان، اظهار داشت: کاهش ضایعات کشاورزی یکی از مهمترین این طرحهاست که در قالب آن، گندمهای سنزده که پیشتر برای پخت نان نامناسب بودند، با تحقیقات انجامشده در مرکز تحقیقات کشاورزی خراسان فرآوری شده و اکنون قابلیت استفاده در نانواییها را دارند.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با تأکید بر ضرورت مدیریت مصرف غذا، بهویژه نان و برنج، گفت: اسراف در مصرف این اقلام به هدررفت منابع حیاتی کشور، بهویژه آب، منجر میشود.
گلمحمدی خاطرنشان کرد: هر دانه برنج برای تولید خود به ۹۴ سیسی آب نیاز دارد و تولید یک کیلوگرم برنج مستلزم مصرف حدود شش مترمکعب آب است.
مدیر کل جهاد کشاورزی خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: این مراسم با حضور کشاورزان و تولید کنندگان نان، به میزبانی مرکز تحقیقات کشاورزی و با مشارکت آرد قدس رضوی برگزار شد.
جعفری افزود: در این مراسم، از زنجیره تولید نان کامل در خراسان رضوی و طرحهای فناورانه متعدد در حوزه غلات و صنایع وابسته، با هدف ارتقای سلامت غذایی جامعه، بهبود کیفیت نان و بهرهمندی از ظرفیتهای بومی، رونمایی شد.
در کنار آئین گرامیداشت روز ملی گندم و نان، محصولات دانشبنیان و فناورانه در حوزه آرد و نان، رونمایی و نمایشگاهی تخصصی در این زمینه برپا شد.


.jpeg)