• ساعت : ۰۸:۲۶
  • تاريخ :
     ۱۴۰۴/۰۱/۳۰ 
  • تعداد بازدید : 43
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل:
افزایش ۳۰ درصدی عملكرد سیب‌زمینی با روش نوین جای‌گذاری نوار تیپ
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل از تحول اساسی در روش کشت سیب‌زمینی با اجرای پروژه جای‌گذاری بهینه نوار تیپ خبر داد و گفت: این روش نوین که در قالب سایت الگویی اجرا شده، موجب افزایش قابل توجه عملکرد و کارایی مصرف آب در زراعت سیب‌زمینی شده است.

 به گزارش روابط عمومی سازمان تات به نقل از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل؛ کمال شهبازی از تحول چشمگیر در روش کشت سیب‌زمینی با اجرای پروژه جای‌گذاری بهینه نوار تیپ خبر داد و گفت: این روش نوین که در قالب سایت الگویی اجرا شده، موجب افزایش ۳۰ درصدی عملکرد و بهبود چشمگیر کارایی مصرف آب شده است.

 وی اظهار داشت: کشت مکانیزه سیب‌زمینی با استفاده از نوار تیپ که از چند سال گذشته در دشت اردبیل آغاز شده بود، امسال به تنها روش کاشت این محصول در استان تبدیل شده است.

 رئیس مرکز تحقیقات استان اردبیل، با اشاره به پیشرفت‌های صورت گرفته افزود: هم اکنون بیش از ۹۰ درصد مزارع سیب‌زمینی استان به صورت مکانیزه کشت می‌شود و سیستم آبیاری نیز در سال‌های اخیر کاملاً مدرن شده و عمدتاً به روش آبیاری با نوار تیپ انجام می‌گیرد.

 شهبازی به مزایای این روش اشاره کرد و توضیح داد: در روش جدید که بر اساس یافته‌های تحقیقاتی توسعه یافته، از سیستم سه ردیف کاشت با دو نوار تیپ استفاده می‌شود. این روش علاوه بر جلوگیری از اتلاف زمین، منجر به افزایش چشمگیر برداشت محصول در دشت اردبیل شده است.

 رئیس مرکز تحقیقات استان اردبیل خاطرنشان کرد: تا سال گذشته در ۱۶ هزار هکتار از مزارع استان از سیستم آبیاری قطره‌ای استفاده می‌شد که در آن نوار تیپ روی پشته قرار می‌گرفت، اما در روش جدید نوارها در عمق ۵ سانتی‌متری خاک و در سطح خاک جای‌گذاری می‌شوند.

 وی مزایای متعدد این روش نوین را برشمرد و گفت: جای‌گذاری نوار تیپ در عمق ۵ سانتی‌متری موجب افزایش کارایی مصرف آب، پخش یکنواخت‌تر آب، بهبود رشد گیاه، افزایش کمّی و کیفی محصول، مدیریت بهتر کود و سم، کنترل مؤثرتر علف‌های هرز و کاهش خسارت حیوانات شده است.

 شهبازی در پایان از برنامه‌ریزی برای ترویج گسترده این روش در سال جاری خبر داد و افزود: کارگاه‌های آموزشی متعددی برای انتقال این فناوری به کشاورزان سراسر استان برنامه‌ریزی شده است که به‌زودی اجرایی خواهند شد.

6.1.15.0
V6.1.15.0