• ساعت : ۱۴:۳۱
  • تاريخ :
     ۱۴۰۴/۰۴/۲۳ 
  • تعداد بازدید : 28
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی خراسان‌شمالی:
افزایش عملكرد محصولات دیم با ارقام بومی
رئیس مرکز تحقیقات خراسان شمالی، از تمرکز این مرکز بر توسعه ارقام بومی و مقاوم به خشکی گندم و جو در راستای «طرح جهش تولید» خبر داد و گفت: این ارقام، حاصل سال‌ها تحقیق و پژوهش محققان استان بوده و نقش مهمی در افزایش عملکرد محصولات دیم ایفا کرده‌اند.

به گزارش روابط عمومی سازمان تات،  جلیل علوی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک»، از تمرکز این مرکز بر توسعه ارقام بومی و مقاوم به خشکی گندم و جو در راستای «طرح جهش تولید» خبر داد و گفت: این ارقام، حاصل سال‌ها تحقیق و پژوهش محققان استان بوده و نقش مهمی در افزایش عملکرد محصولات دیم ایفا کرده‌اند.
 وی با اشاره به اهداف «طرح جهش تولید» در بخش کشاورزی، غلات، به‌ویژه گندم و جو را از عمده‌ترین محصولات تحت پوشش این طرح دانست که هدف آن افزایش عملکرد در آنهاست.
 رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان شمالی، تأکید کرد: تحقیقات این مرکز، به‌خصوص در ایستگاه تحقیقات کشاورزی دیم شیروان که بیش از ۲۰ سال قدمت دارد، بر روی اصلاح و معرفی ارقام مناسب این محصولات متمرکز بوده است.
 وی اضافه کرد: علاوه بر غلات، بر روی گیاهان روغنی مانند گلرنگ و حبوباتی چون نخود و عدس نیز تحقیقاتی صورت می‌گیرد.
 به گفته علوی: از مجموع ۲۷ تا ۲۸ رقم گندم و جو که در استان کشت می‌شود، حدود نیمی از آنها ارقام دیم هستند.
وی با اطمینان خاطر، تأکید کرد: تمامی ارقام دیم مورد استفاده در استان، نتیجه یافته‌های تحقیقاتی خود محققان خراسان شمالی است.
 رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان شمالی در ادامه گفت: این ارقام طی ۱۰ تا ۱۲ سال کار تحقیقاتی بر روی منابع ژنتیکی مختلف در ایستگاه دیم شیروان توسعه یافته‌اند. پس از تولید محدود، این بذرها توسط پیمانکاران تکثیر شده و در اختیار کشاورزان قرار گرفته‌اند.
 در خصوص ارقام آبی، علوی توضیح داد: به دلیل عدم وجود بخش تحقیقاتی و متخصص مربوطه در این زمینه در مرکز استان، از ارقام توسعه‌یافته در استان‌های هم‌اقلیم استفاده می‌شود.
 وی افزود: این ارقام نیز پس از بررسی و تأیید کارشناسان، برای کشت در مناطق مناسب خراسان شمالی معرفی می‌شوند.
 رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان، با اشاره به روند گرمایش اقلیم و کاهش بارندگی‌ها، گفت: رویکرد ما از تحقیقات این است که بتوانیم ارقامی را ایجاد کنیم که با کمترین بارندگی‌ها، عملاً به بار بنشینند و محصول قابل‌توجه و اقتصادی برای کشاورز تولید کنند.
وی افزود: این رویکرد، در شرایط خشکسالی‌های اخیر، اهمیت بیشتری یافته است، چرا که ارقامی که توانایی تحمل شرایط سخت‌تر را دارند، با اطمینان بیشتری در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرند.
علوی بیان کرد: بارندگی مورد نیاز برای اراضی دیم بین ۲۵۰ تا ۳۵۰ میلی‌متر است، اما این میزان در استان روبه‌کاهش بوده و به حدود ۲۲۰ میلی‌متر رسیده است که نیاز به ارقام مقاوم‌تر را دوچندان می‌کند.

6.1.15.0
V6.1.15.0